bovenbouwplein: Rekenen met een honderdste van een seconde

Van de week heeft groep 7 geleerd hoe je met een stopwatch honderdste van een seconde kan meten en hoe je daarmee kan rekenen. Ook hebben ze geleerd waarom je eigenlijk honderdste van een seconde nodig hebt. Samen hebben we hiervoor naar het wereldrecord van de 100 meter sprint gekeken. Het verschil tussen de nummer 1 en nummer 2 was maar een paar honderdste van een seconde! 

 

Dit maakte ons erg nieuwsgierig naar onze eigen tijd op de 100 meter sprint. Op initiatief van de groep hebben we daarom vandaag een schoolwedstrijd georganiseerd. Met een landmeter hebben we een atletiekbaan van een hectometer (100 meter) lang gemaakt. Kinderen uit de leerjaren 6, 7 en 8 namen het tegen elkaar op. 

 

Eshter uit groep 8 bleek de snelste leerling van de school te zijn. Met een supersnelle tijd van 00:13,91 passeerde zij de finishlijn. In de klas hebben we hierna naar een wedstrijd van Daphne Schippers gekeken. Daphne noteerde tijdens die wedstrijd een tijd van 00:10,90. Maar een verschil van 00:03,01 met onze Eshter.

Hebben wij hier een geheim talent ontdekt?!

Bekijk hieronder de wedstrijdvideo van Esther

 

error: Content is protected !!