Thematisch werken

Binnen de school wordt thematisch gewerkt. Iedere periode (van vakantie tot vakantie) staat er een overkoepelend thema centraal binnen de school. In het onderbouwplein ontwerpt de leerkacht het thema en verwerkt hier reken-, taal-, WO-, en sociale doelen in.

In het middenbouwplein en het bovenbouwplein maken we gebruik van de methode TopOndernemers.De methode TopOndernemers laat kinderen op veel verschillende, nieuwe en verfrissende manieren werken aan geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek.

Kinderen ontdekken de wereld en zichzelf via thematisch onderwijs. TopOndernemers realiseert zich dat je kinderen in de verkenning van de wereld niet aan hun lot moet overlaten, maar ze zeker ook niet aan het handje moet meenemen.

Kinderen worden met TopOndernemers uitgedaagd om initiatief te nemen, samen te werken en creatief te zijn. Zo bouwen ze zelfvertrouwen op in het vinden van antwoorden op eigen vragen.Met TopOndernemers weten ze deze zelfstandig te vinden. Binnen deze methode worden ook alle competenties van de 21e-eeuwse vaardigheden gestimuleerd.

error: Content is protected !!